DE VOOR EN NADELEN VAN EEN ELEKTRISCHE SCOOTER

Waar elektrische auto’s het straatbeeld steeds meer domineren, zijn elektrische scooters nog dun gezaaid. Het nadeel: weinig ervaringsdeskundigen in de buurt die meer kunnen vertellen over de voor- en nadelen. Wij willen een eerlijk beeld geven van elektrisch rijden en sommen de pro’s en con’s op.

+ Verantwoord op de scooter
Elektrisch rijden wint niet voor niets aan terrein, het is een duurzame (en stille!) manier van vervoer ten opzichte van fossiele brandstof. Wie voor deze manier van rijden kiest, is dus bewust, maatschappelijk verantwoord, bezig.

+ Lage kosten op lange termijn
Op de lange termijn is elektrisch rijden de goedkopere optie, want: geen dure tankbeurten meer. Een andere reden is dat het periodiek onderhoud van elektrische scooters een stuk lager uitvalt dan een traditionele scooter. Een elektromotor heeft bijna geen bewegende delen waardoor de slijtage veel minder is en de kans op ‘panne’ een stuk lager. Helemaal onderhoudsvrij is ‘ie niet, remschijven, banden en remblokken zijn ook bij een elektrische scooter onderhevig aan slijtage.

+ Bye, bye, scooterherrie
Een grote ergernis: de herrie die scooters veroorzaken. Met een elektrische scooter, kun je gewoon een gesprek voeren én rijden. Een welkome oplossing, want in de steden neemt de geluidsoverlast alleen maar toe en de grote boosdoener is het verkeer.

+ Gebruikersgemak voorop
Aanzetten met je sleutel en vertrekken maar… Je hoeft niet eens een motor te starten. Accelereren heb je na een bocht onder de knie en de rest is easy. Tanken? Lekker thuis aan het stopcontact. Of misschien wel op je werk?

– Actieradius
Een heet hangijzer. Wie met elektrische rijders spreekt, hoort vaak dat het even wennen is: een verandering van mindset. Als je eenmaal door hebt dat je op tijd moet opladen en van tevoren je route uit moet stippelen, kom je zelden voor onverwachte verrassingen te staan. Daarnaast zijn de accu’s van de Electric Dutchman in een eenvoudige handeling te verwisselen, waardoor je actieradius fiks toeneemt.

– Energypacks
De kosten voor onderhoud mogen dan laag zijn, accupakketten zijn niet goedkoop. Zeker omdat we steeds meer eisen stellen aan die accu’s en er flinke investeringskosten nodig zijn om die wensen (meer kilometers maken) waar te maken. Wij geloven dat de oplossing niet zit in een grotere actieradius, maar in een mindshift. Denk aan slimme oplossingen als accu-wissels, snelladers, slimme routes etc.

– Accu moet vervangen worden
Daarnaast degraderen accu’s in de loop der tijd en zijn dan aan vervanging toe. Wij maken het voor u makken, namelijk door een lease-mogelijkheid voor het EnergyPack (accu) toe te voegen. Voordeel van deze werkwijze is dat wezeker weten dat ‘ie op correcte wijze hergebruikt wordt. Is je accu aan vervanging toe? Dan zorgen wij voor een nieuw pakket.

Ook interessant om te lezen?

Electric Dutchman® is a brand of Specs E-Mobility Copyright © 2017-2018 Specs E-Mobility. All rights reserved.