RDW EN EMC CHECK-UP

Check check double check. We zijn weer langs geweest bij het RDW! In onze COP (conformity of production) hebben we opgenomen dat er periodiek een aantal testen uitgevoerd moeten worden door het testcentrum van het RDW. Op deze manier waarborgen- en controleren we de kwaliteit van de Electric Dutchman e-scooters en weten we zeker dat we scherp blijven op de gestelde wet- en regelgeving. Kwaliteit en veiligheid staan voorop!

Overgens zit ook de EMC test zit er weer op voor onze COP. Om een Automotive voertuig op de markt te mogen brengen, is een typekeuring conform.

Wat betekent EMC eigenlijk? EMC is de afkorting van Elektro Magnetische Compatibiliteit. Compatibiliteit betekent in dit geval verdraagzaamheid of ook wel verenigbaarheid. Als een product Compatibel is dan kunnen diverse elektrische en elektronische producten, zonder verlies van eigenschappen, naast elkaar functioneren. Kan dit niet, dan heb je dus geen compatibiliteit tussen de producten.

Kortom de EMC keuring is van belang om er voor te zorgen dat een product, in ons geval de Electric Dutchman, geen storingen met zichzelf of andere producten veroorzaakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *