Zes redenen waarom de Electric Dutchman duurzaam is

Zes redenen waarom de Electric Dutchman duurzaam is

De Electric Dutchman is duurzaam in de breedste zin van het woord. Klinkt goed, maar wat betekent dat eigenlijk? Lees hieronder meer over onze duurzame visie en de elektrische scooter die daaruit voort is gekomen: de Electric Dutchman.

Een elektrische scooter kies je om praktische en principiële redenen. Lekker geruisloos op de weg en tegelijkertijd goed bezig, dat wil je, toch? Maar hoe duurzaam is onze e-scooter eigenlijk? Zes redenen waarom de Electric Dutchman zo duurzaam is (en dan gaan we niet voor het standaardantwoord: geen uitstoot).

 1. Duurzaam want: designed to last

  Wij werken bewust met de beste en recyclebare materialen. En hoe stoer ook, dat robuuste ontwerp draagt er ook aan bij dat onze scooter langer meegaat (goodbye kwetsbare onderdelen). Elk schroefje, elk onderdeel, is functioneel. Zo voorkomen we ‘gedoe’ met die flashy toevoeging, die eigenlijk nergens toe dient. Je leest er hier meer over. https://www.electricdutchman.com/de+bezorgscooter+voor+de+zakelijke+markt+

 2. Duurzaam door lokale (en maatschappelijke verantwoorde) productie

  Onze Electric Dutchman is niet alleen designed in Holland, maar het grootste deel van de scooter wordt ook lokaal geproduceerd. En niet zo maar lokaal, maar bij IBN in Veghel. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bouwen daar de Electric Dutchman. Op deze werkplek wordt rekening gehouden met ieders kwaliteiten en beperkingen. Zo staat de Electric Dutchman al voor z’n eerste kilometer op de weg met 1 – 0 voor op de geïmporteerde alternatieven. Meer over IBN? Bekijk onze video.

 3. Duurzaam door minder onderhoud

  Elke elektrische scooter verslaat de traditionele brandstofscooter op het gebied van onderhoud. Want: een elektromotor is minder complex dan de benzinevariant. Dus: minder vaak onderhoud en minder vaak pech op de weg. En dat scheelt jou niet alleen tijd (en kopzorgen!), het scheelt ook grondstoffen omdat onderdelen niet (of later) vervangen hoeven te worden.

 4. Duurzame scooter als alternatief voor de auto

  Mensen die de scooter nu bewust mijden (want: stank, herrie, past niet bij mijn imago…), gaan wél voor de Electric Dutchman. Hét stijlvolle en verantwoorde antwoord op de standaardscooter, waardoor we een heel nieuw publiek weten aan te spreken. Zo hebben we bewust gekozen voor een actieve rijhouding (onderuitzakken is een no go). Zo heb je meer verkeersoverzicht en zit je veilig op de weg. Zo spreken we een nieuwe doelgroep aan en dat scheelt de nodige ritjes per auto.

 5. Duurzaam door diverse rijstanden

  De Electric Dutchman heeft verschillende rijstanden. Vergelijk het maar met een elektrische fiets. De ene keer wil je op volle snelheid naar de plaats van bestemming, maar als je lekker gaat touren heb je hele andere behoeftes. Deze e-scooter vormt zich naar jouw rijbehoefte. Met de meest zuinige standen haal je dus méér uit de accu en verbruik je minder energie.

 6. Duurzaam als jij je laatste kilometers hebt gereden

  De kwaliteit van accu’s wordt beter en beter, waardoor je lang op één accu vooruit kunt. Maar zoals alles in het leven, is ook de levensduur van de accu eindig. De capaciteit neemt af. Wij nemen deze accu’s zelf in, zodat we ook hier duurzaamheid kunnen garanderen. Denk aan hergebruik. Ook bieden we de mogelijkheid om accu(‘s) te leasen. Ook andere delen van de scooter krijgen een tweede leven, denk aan de frames.

Nou vooruit, nog heel even het geijkte argument: de e-scooter is elektrisch aangedreven en dat scheelt brandstof. De gemiddelde maaltijdbezorger verstookt zo’n 2.500 liter brandstof per jaar. Dat scheelt in je portemonnee, in uitstoot en in tijd, want reken maar eens uit hoeveel minuten per jaar dat scheelt. Je hoeft ook niet bang te zijn voor een lege accu, want door de uitneembare accupacks kun je altijd door!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *