INNOVATIE VAN DE ACCUPAKKETTEN

Hoe Cleantron innoveert ter verbetering van accupakketten

De kwaliteit van de accu bepaalt mede de prestaties van de Electric Dutchman scooter. Het is dan ook niet voor niks dat wij samenwerken met Cleantron, de leverancier van onze accu. Cleantron heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

De kwaliteit van de accu

De accu’s van Cleantron worden geproduceerd in een door henzelf ontwikkeld machinepark. Alle stappen van het productieproces zijn geautomatiseerd. Verder is er volop aandacht voor kwaliteitscontrole. Zo worden de eindproducten, evenals de individuele onderdelen, grondig gecontroleerd. Zo waarborgt Cleantron dat de kwaliteit hoog en constant blijft.

No alt text provided for this image

Al vanaf het begin van het productieproces wordt de kwaliteit scherp in de gaten gehouden. Zo worden alle cellen bij binnenkomst individueel getest en worden de diverse kabels en connectoren doorgemeten. Voordat de accu’s worden uitgeleverd, vindt een zogeheten Cyclus Test plaats. Daarmee wordt het BatteryPack tijdens een gehele laad en ontlaad cyclus nauwkeurig doorgemeten.

Dat je kunt bouwen op deze accu’s staat dus wel, maar wat gebeurt er eigenlijk met de accu’s als ze aan het einde van hun levensduur zijn? Dankzij slim ontwikkelde technieken van Cleantron kunnen de accu’s dan “uitgelezen” worden. Hierdoor kan er gekeken worden wat een eventuele geschikte toepassing is voor het BatteryPack in zijn tweede leven. Of, zoals Maurice van Giezen (managing director Cleantron) het omschrijft: ‘We kijken goed hoe we het Pack comfortabel in kunnen zetten op hun ‘ouwe dag’.’ Als Electric Dutchman vinden wij het belangrijk dat gebruikte accu’s op een ethisch verantwoorde wijze hergebruikt of afgebroken worden. Met oude en/of onbruikbare frames doen wij hetzelfde: we nemen ze terug en stimuleren de circulaire economie.

De toekomst van de accu

Bij Cleantron ligt momenteel de focus op het efficiënter maken van de accu’s. Daarnaast wordt er energie gestoken in het ontwikkelen van betere technieken om de accu’s te kunnen monitoren. Met andere woorden: Cleantron richt zich op een toekomst waarbij accu’s een langer werkzaam leven hebben.

No alt text provided for this image

De afdeling Innovatie van Cleantron zit overigens ook niet stil. Met de komst van verbeterde monitoringstechnieken kunnen slimme toepassingen ontwikkeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het op afstand uitlezen van de accu’s. Een handige tool om in te zetten bij fleet control. Acute uitval kan voorkomen worden en misbruik gedetecteerd.

Maurice is van mening dat het elektrificeren van een scooter, bij uitstek, een van de intelligentere toepassingen is op het gebied van elektrisch rijden. In verhouding tot andere elektrische voertuigen, is de elektrische scooter vrij licht. Daardoor zijn grotere afstanden te overbruggen, maar blijven de kosten relatief laag. Wij sluiten ons daar uiteraard graag bij aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *