STADSKANTOOR VENLO 100% CRADLE TO CRADLE

Cralde to Cradle stadskantoor Venlo

Dit jaar waren we met de Electric Dutchman genomineerd voor de Limburgse Duurzaamheids Award. Daarom waren we ook uitgenodigd voor een rondleiding in het cradle-to-cradle (C2C) stadskantoor van Venlo. Duurzaamheid in het kwadraat dus.

Wat een prachtig gebouw is dat! Aan de gevels is begroeiing aangebracht, die de buitenlucht zuivert en ook nog eens voor isolatie zorgt. Speciale waterplanten in de vijver reinigen het afvalwater zodat dat weer kan worden hergebruikt in het gebouw. Maar liefst 1300 m2 zonnepanelen leveren de elektriciteit. En alle gebruikte bouwmaterialen kunnen in de toekomst worden gerecycled.

Het gebouw heeft een open structuur, met veel daglicht. Alle verdiepingen staan in open verbinding met elkaar. Dat zorgt voor een gevoel van transparantie en gastvrijheid. Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat het hier fijn werken is en dat bezoekers zich hier welkom voelen.

Kopers van de Electric Dutchman zijn vaak zeer bewust bezig met het terugdringen van hun milieubelasting. Dat zet pas echt zoden aan de dijk als je naar alle aspecten van je organisatie kijkt. Huisvesting, transport, inkoop, maar ook het welzijn van medewerkers. Altijd weer inspirerend om te zien hoe gedreven steeds meer organisaties hier mee omgaan. Dat motiveert ons extra om ons steentje te blijven bijdragen, nu en in de toekomst.

Venlo heeft een stadskantoor om trots op te zijn! Meer info vind je op https://c2cvenlo.nl/.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *